top of page

Documentary 

 
Ljubinka (afstudeerproject)
 

Mijn eindproject gaat over Ljubinka, iemand die mij zeer dierbaar is. Ik ken haar al meer dan 20 jaar, zij heeft mij zien opgroeien. Haar aanwezigheid beschouwde ik als iets vanzelfsprekend, iets waar op ik altijd kon rekenen. Zij is iemand met vele gezichten.

 

Ljuub, jij hebt altijd naar mij gekeken, nu kijk ik naar jou.

 

 

 

- selectie foto's van het boek 'Ljubinka' -

IVA boys

 

Al heel mijn leven lang woon ik naast de IVA in Driebergen.  IVA staat voor ‘Instituut voor de Autobranche’. Oorspronkelijk was het dus een opleiding voor de autobranche. Nu is het een particuliere kleinschalige business school op mbo  en hbo – niveau. De school staat zeer goed aangeschreven. Eigenlijk lijkt het wel wat op de Fotoacademie. IVA-studenten lopen altijd netjes in pak en zijn door heel Driebergen duidelijk herkenbaar.  De IVA heeft 950 studenten waarvan het merendeel in en om Driebergen heen op kamers woont. Nu ik van hun leeftijd ben en zelf ook studeer, was ik nieuwsgierig naar een leven op kamers in het dorpje Driebergen. Ik heb mij drie maanden begeven in kasteel Trayenstein, bewoond door de IVA boys: Stijn, Tijn, Martijn, Willem en Bas. Ik heb geprobeerd hun huiselijke leven vast te leggen.

Sarah

 

Meestal zoek ik mijn onderwerpen op, maar Sarah kwam naar mij toe. Ik heb haar ontmoet op het hockeyveld toen ik het G- team van Shinty aan het fotograferen was. Ze kwam op mij af en kwam heel dicht bij me, stond in mijn personal space, maar op de een of andere manier vond ik het niet vervelend. Vanaf het moment dat ik met Sarah sprak wist ik dat ik  haar nog vaker zou gaan zien en spreken. Ook al ken ik haar nog maar net, ik voelde me snel op m’n gemak bij haar. We begonnen meer persoonlijke gesprekken te voeren en verschuilden ons niet achter onze maskers . Dit project gaat over het ontstaan van een vriendschap.

 

 

bottom of page