top of page

Documentary 

 
Warner


Deze serie gaat over Warner, een jongen die de ziekte van Batten had. Dit is een stofwisselingsziekte die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Door een defect in één van de genen, ontbreekt er een bepaald enzym dat er voor zorgt dat de in de cel aanwezige afvalstoffen worden afgebroken. Hierdoor stapelen afvalstoffen zich op in de cel. De cel kan niet meer functioneren en sterft uiteindelijk af. De ziekte openbaart zich tussen het 5e en 8e levensjaar door snelle achteruitgang van het gezichtsvermogen leidend tot blindheid. Ik heb het dagelijkse leven van Warner vastgelegd, thuis en op school. 

Annefleur

 

Deze serie gaat over Annefleur. Haar vader zocht een oppas voor zijn drie dochters en kwam via via in contact met mij. Annefleur en haar twee zusjes, Liselotte & Rozemarijn, wonen door de week bij hun moeder. In het weekend zijn ze bij hun vader. Toen Annefleur naar groep 8 ging begon uiterlijk en populariteit een belangrijke rol in haar leven te spelen. Ze kreeg meer verantwoordelijkheid en begon eigen keuzes te maken. Dit is een kijkje in het leven van Annefleur, een meisje op de grens tussen kind zijn en pubertijd.

Jacoba Helena
Helena Jacoba 

 

Dit project gaat over mijn tweeëntachtig jarige oma Helena en haar tweelingzus Jacoba. De band van mijn oma en Cootje (Jacoba) is heel sterk. Ze bellen elkaar elke dag om alle nieuwtjes uit te wisselen. Qua uiterlijk lijken ze niet op elkaar maar qua innerlijk wel. Mijn oma is vaak bij haar zus om haar te helpen in huis en tuin. Door het vele basketballen in haar jonge jaren zijn de knieën van Cootje versleten en daardoor is ze erg slecht ter been. Ze heeft dan ook erg veel steun als mijn oma langs komt.

 

bottom of page